Postup:
1) Mlieko priveďte do varu a odstavte. Pridajte soľ a cukor.
2) Miešajte mlieko a pridávajte jogurt, ktorý má izbovú teplotu. Miešajte.
3) Pripravte si sitko a vyložte si ho gázou. Pod cedník si pripravte nádobu, v ktorej chcete syr mať.
4) Horúcu hmotu do sitka len nalejte a nechajte srvátku odkvapkávať. Netraste, len ľahko premiešajte.
5) Vyšľahajte si vajcia s kyselinou citrónovou do hladkej peny.
6) Odkvapkanú a studenú srvátku zmiešajte s penou. A máte hotovo. Teraz už stačí len nechať odstáť v chlade aspoň 12 hodín.
Zdieľajte tento jednoduchý recept na lahodný smotanový syr aj s vašimi priateľmi! Určite si na nej tiež pochutnajú!
zdroj: vychytavkov.cz