Tvarohové hrebene, ktoré si zamilujete vy aj vaša rodina. Vyskúšajte ho pripraviť aj z lístkového cesta!

Skvelou výhodou tohto receptu je, že namiesto kysnutého cesta, môžete smelo použiť aj lístkové cesto.

tvarohove hrebene-tvarohovy kolac
instagram.com/zuzanadorman

Postup:
1.) Najprv si pripravte cesto, ktoré potom musí odstáť.
2.) V miske si zmiešajte poriadne ručne, mixérom s hákmi alebo pomocou pekárničky, všetky suroviny potrebné na výrobu a vytvorte elastické cesto.
3.) Nechajte ho vykysnúť na tmavom mieste približne hodinu a prikryte ho utierkou.

4.) Kým vám cesto kysne, pokračujte prípravou plnky.
5.) Najprv uvarte puding z mlieka, vanilkového pudingu a cukru.
6.) Puding nechajte vychladnúť a v druhej miske si zmiešajte maslo s cukrom a postupne premiešajte tvaroh. Keď je puding vychladený , primiešajte ho k tvarohu.

Neprehliadnite: Keď vás popadne chuť na ľahodné tiramisu, môžete si ho spraviť aj v pohodlí domova. Jeho jemná chuť vás dostane.

7.) Vykysnuté cesto si rozdeľte na 2 časti, každú časť vyvaľkajte približne na 30×30 a z oboch polovíc si urobte 6 obdĺžnikov.
8.) V jednej polovici každého obdĺžnika si urobte jemné zárezy a na druhú polovicu pridajte asi za lyžicu plnky, respektíve podľa oka.
9.) Cesto preložte cez plnku asi 2cm cez okraj a podložte prečnievajúcu časť naspodok. 10.) Bočné strany zatlačte a takto vytvorené hrebene si preložte na plech, kde ich nechajte ešte chvíľu podkysnúť.

11.) Hrebene pečte vo vopred predhriatej rúre na 170°C približne 20 minút.
12.) Predtým ako vložíte plech do rúry, zmiešajte vajce s trochou mlieka a potrite hrebene.

Prajeme dobrú chuť 🙂

Mohlo vy vás zaujímať: Jablkový koláč ako od babičky. Jemná chuť a pritom neobsahuje žiadnu smotanu ani tvaroh!