Tvarohové hrebene, ktoré si zamilujete vy aj vaša rodina. Vyskúšajte ho pripraviť aj z lístkového cesta!

Skvelou výhodou tohto receptu je, že namiesto kysnutého cesta, môžete smelo použiť aj lístkové cesto.

tvarohove hrebene-tvarohovy kolac
instagram.com/zuzanadorman

Tvarohové hrebene môžeme zaradiť k jedlám, ktoré tak akosi idú s nami celý život od desiaty v škôlke, cez mliečnu desiatu v škole a teraz aj počas prestávky v práci. Je to tak kvôli ich sviežej a sladkej chuti a aj pre jemné cesto. Všetko čo potrebujete na tieto buchty určite nájdete v potravinovej komore u vás doma a tak máte postarané o raňajky na celý víkend. Skvelou výhodou je, že namiesto kysnutého cesta, môžete smelo použiť aj lístkové cesto.

Ingrediencie potrebné na cesto:
250g hladkej múky a 250g polohrubej múky
1 vaječný žĺtok
50g masla
250ml mlieka
40g vanilkového cukru
60g práškového cukruˇ
10 droždia

Ingrediencie potrebné na plnku:
300ml mlieka
250g hrudkového tvarohu
40g vanilkového práškového pudingu
20g vanilkového cukru
130g práškového cukru
120g masla

Postup na prípravu nájdete na druhej strane nižšie: