Fantastická pravý český recept na sviečkovú na smotane. Pripravte si ju podľa tohto postupu a inú už robiť nebudete!

Recept je síce zdĺhavý, ale nenechajte sa odradiť a pustite sa do niečoho nového.

svieckova na smotane-recept
stockfotocz/bigstock.com

Sviečková na smotane je základným českým jedlom, ktoré si zamiloval každý, kto túto pochúťku ochutnal. Príprava je veľmi pracná a vyžaduje si veľa času a trpezlivosti. Možno sa vám dokonca zdá ťažká, ak sa však držíte postupu a ingrediencií, tak tá chuť na konci vám bude stáť za tú námahu. Nenechajte sa odradiť a pustite sa do niečoho nového.

Potrebné ingrediencie:
Mäso:
1,5 Kg hovädzie zadné
30g soli
50g slaniny

Moridlo:
½ Kg zeleru
300g mrkvy
100g petržlenu
150g cibule
1,5 L vody
150 ml octu
6Ks celého nového korenia
10Kskorenie čierne celé
2 Bobkové listy
3Ks čerstvého tymiánu
1Ks citrón

Zvyšné ingrediencie:
50g maslo
50g slaniny
100g cukru
40g plnotučnej horčice
300ml hovädzieho vývaru
500ml smotana na šľahanie

Postup na prípravu nájdete na druhej strane nižšie:


ZDROJbonvivani.sk
ZDIEĽAŤ