Dnes vám prinášame jedinečný recept na palacinky, ktoré nielen, že sú chuťovo úžasné, ale ani sa nelepia! Ak máte zlé skúsenosti s nepodareným cestom na palacinky či nepodareným prevracaním na panvici, tak tento recept je práve pre vás.

Čo je na ňom iné a zaujímavé je to, že na rozdiel od klasických palaciniek sa do cesta nepridáva vajíčko a ani mlieko. Neváhajte vyskúšať niečo nové a uvidíte, že inak už palacinky nebudete chcieť robiť!

Mohlo vy vás zaujímať: Keď vás popadne chuť na ľahodné tiramisu, môžete si ho spraviť aj v pohodlí domova. Jeho jemná chuť vás dostane.

Ingrediencie:
3 hrnčeky hladkej múky (Jeden hrnček predstavuje približne 250ml.)
3 hrnčeky prevarenej vody
3 pl cukru
štipka soli
¼ čajová lyžička prášku do pečiva
50 ml oleja

Postup:
1.) Najskôr si pripravíme vodu, ktorú prevaríme a necháme vychladnúť.
2.) V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a cukor.
3.) Postupne prilievame vychladnutú vodu.

4.) Na vymiešanie sa odporúča použiť mixér, aby bolo cesto krémové.
5.) Nakoniec pridáme olej. Dôkladne premiešame a cesto necháme stáť po dobu asi 20-25 minút.
6.) Po odležaní pripravujeme palacinky klasickým spôsobom.

Tip na článok: Recept na hriešne dobrý tvarohový koláč, ktorého sa nebudete vedieť dojesť!

Čítajte tiež: Tvarohové hrebene, ktoré si zamilujete vy aj vaša rodina. Vyskúšajte ho pripraviť aj z lístkového cesta!