Príprava:
1.)
 Na dno 3-litrovej nádoby dajte bylinky, koreniny, korenie a cesnak.
2.) Potom čo najtesnejšie naplňte nádobu uhorkami.
3.) Pripravte si slaný nálev: 2 litre vriacej vody zmiešajte so soľou a následne ňou zalejte uhorky.

4.) Počas procesu fermentácie sa objaví pena, ktorú budete musieť odstrániť. Po dvoch dňoch pridajte 2 polievkové lyžice horčicového prášku. Znova zatvorte nádobu a pretrepte ju tak, aby sa horčica dobre zmiešala s nálevom.
5.) Čakajte ďalších 6 hodín.
6.) Po uplynutí tejto doby nalejte slaný nálev do hrnca a dajte ho variť 5 minút. Opäť rovnakým spôsobom zalejte uhorky a uzavrite ich. Uhorky uchovávajte na chladnom mieste celú zimu.

Dúfame, že vám tento overený recept na nakladané uhorky pomohol. Nezabudnite ho zdieľať s priateľmi.

pixabay.com

Tip na článok: Sebestačná rodina: Na bežný život im stačia len 2€ na deň. Všetko ostatné si vedia vypestovať a dochovať

Čítajte tiež: Skvelý paradajkový základ na pizzu, či do polievok. Vydrží vám aj jeden celý rok a to aj bez zavárania!