O nebezpečenstve mikrovlnných rúr sa už čo to pohovorilo. Aj keď sú takmer v každej domácnosti naplno využívané, je tu veľa informácií, ktoré by ste pred použitím tejto elektrotechniky mali vedieť. Tak ako je množstvo ľudí, ktorí mikrovlnnú rúru naplno využívajú, je tu aj druhá skupina ľudí, ktorí sa prikláňajú k názorom, že mikrovlnky majú negatívny vplyv na potraviny a taktiež aj na ľudí. Kde je však pravda?

Všetko sa to začalo v roku 1949, kedy si Američan Percy Spencer dal patentovať mikrovlnné žiarenie ako zdroj tepla. Už vtedy však začali vznikať rôzne pochybnosti o nebezpečenstve týchto mikrovlnných rúr.

Možno je to slovo „žiarenie“, ktoré v človeku vyvoláva niečo nepríjemné a nebezpečné. Aj kvôli tomu začali vznikať konšpiračné teórie, ktoré tvrdili, že práve toto žiarenie poškodzuje DNA a prispieva k vzniku rakoviny.

Článok pokračuje na druhej strane: