Vyskúšajte recept, čo krkovičku zaručene osvieži. Určite sa vám táto pochúťka zapáči.
Potrebné suroviny:
1 kg bravčovej krkovičky
1 veľkú cibuľu
1 kg kyslej kapusty
vývar (pol hrnčeka)
2-3 lyžice oleja
soľ, korenie, mletú papriku, sušený cesnak
Príprava krkovičky:
1.) Krkovičku necháme vcelku. Zvrchu ju narežeme, akoby sme z nej chceli vytvoriť pláty. 2.) Vznikne nám z nej pekný obrazec harmoniky, avšak treba si dať pozor, aby sme ju neprekrojili.
3.) Musí zostať v jednom kuse. Krkovičku ochutíme soľou, dobre ju okoreníme a medzi jej zárezy vložíme nakrájané kúsky cibule.

4.) Krkovičku v takejto zmesi necháme marinovať. Pokojne ju môžeme nechať v chladničke aj celú noc.
5.) Keď je krkovička pripravená, do zárezov ešte pridáme kyslú kapustu.
6.) Celé mäso opäť prikryjeme kapustou.
7.) Potom na ňu vylejeme vývar, aby bolo mäso šťavnaté a zakryjeme misu.
8.) Krkovičku pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, približne 2 hodiny.
9.) Krkovičku po jej dopečení podávame. Prajeme dobrú chuť!

Tip na článok: Takéto oškvarkové pagáče robili naše babičky! Pripravte si ich podľa klasického receptu!
Neprehliadnite: Fantastická pravý český recept na sviečkovú na smotane. Pripravte si ju podľa tohto postupu a inú už robiť nebudete!