Príprava:
1.) 
Ako variť hráškovú polievku s údeným mäsom? Nasypte hrášok do misky a zalejte ho vodou. Odporúčame vám, aby ste túto zmes nechali odstáť 3 hodiny.

2.) Vodou zalejte aj bravčové rebierka. Varte ich asi hodinu, potom ich vyberte z nádoby a nechajte vychladnúť. Zbavte mäso kostí.

3.) Niekoľkokrát premyte hrášok chladnou vodou. Presypte ho aj s mäsom do vývaru, ktorý ostal po varení rebierok. Zmes nechajte variť asi 30 minút.

4.) Nakrájajte cibuľu, mrkvu a slaninu. Slaninové kúsky smažte na suchej panvici až na kôrku. Ku slanine pridajte pripravenú mrkvu a cibuľu, dolejte trošku oleja a opäť smažte.

5.) Ošúpané zemiaky nakrájajte na malé kocky a nasypte ich na do hrnca. Varte ich 5 minút. Zmes, ktorá vám ostala po smažení slaniny, pridajte do hrnca. Pridajte soľ a mleté korenie podľa chuti. Varte, kým nie sú zemiaky uvarené.

6.) Pár minút pred tým, ako je jedlo hotové, pridajte bobkový list. Vypnite plyn. Hrachovú polievku s údenými rebrami podávajte s nasekanou zeleňou.

Dúfame, že vás tento recept zaujal a neváhajte ho vyskúšať doma. Prajeme vám dobrú chuť!

Neprehliadnite:

Čítajte tiež: