4.) Bielka so štipkou soli vyšľahajte do nadýchanej peny pomocou mixéra. Pridajte polovicu cukru, citrónovú šťavu a ďalej šľahajte.
5.) V oddelenej miske vyšľahajte žĺtky so zvyšným cukrom do nadýchanej peny. Pridajte citrónovú kôru.
6.) Pridajte vyšľahané bielky do žĺtkov (nemiešajte), tretíkrát preosejte zvrchu múku a jemne, pomocou stierky, miešajte cesto v jednom smere – zdola nahor. V ceste by mali zostať vzduchové bubliny.

7.) Veľmi rýchlo dajte cesto do formy a rozmiestnite ho tak, aby bolo v strede menej cesta ako po okrajoch.
8.) Cesto vložte do rúry predhriatej na 160 stupňov. Pečte jednu hodinu, neotvárajte dvierka rúry. Po hodine skontrolujte, či je koláč upečený, pomocou drevenej tyčinky alebo špáradla.
9.) Nechajte koláč trošku vychladnúť. Potom ho otočte hore nohami, prikryte mäkkou bavlnenou utierkou a nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu. Koláč bude mäkký a jemný.

Mohlo vy vás zaujímať: Jablkový koláč ako od babičky. Jemná chuť a pritom neobsahuje žiadnu smotanu ani tvaroh!

Prajeme vám dobrú chuť! Ak vás tento jednoduchý koláč zaujal, nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi. Piškótový koláč sa môže podávať okamžite s čajom. Ak máte chuť, môžete si ho potrieť krémom alebo džemom.

Prajeme vám dobrú chuť! Ak vás tento jednoduchý koláč zaujal, nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi.

Nenechajte si újsť: Jedna báseň! Vynikajúci mrkvový koláč so smotanovou polevou na vrchu.