Máte chuť na jednoduchý, no chutný koláč? Dnes sme si pre vás pripravili jednoduchý recept, ktorý poteší každú gazdinku – začiatočníčku.

Klasický piškótový koláč v rúre:
Ak chcete, aby bol piškót hladký, pórovitý a vzdušný, uistite sa, že ste počas pečenia preosiali múku a neotvárali rúru počas pečenia. Natrite iba spodnú časť formy, aby bol koláč pravidelný. Ak máte náhodou starú rúru, alebo dvierka nedržia pevne, zakryte formu, v ktorej je cesto, fóliou a nechajte ju tak až kým sa koláč neupečie.

Ingrediencie:
6 vajíčok
150g múky najvyššej kvality
200g práškového cukru
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
Polovička citrónovej kôry
Maslo

Príprava:
1.) Dvakrát preosejte múku cez jemné sito.
2.) Bielka oddeľte od žĺtkov. Na piškóty treba 5 žĺtkov a 6 bielok. Vajcia by nemali mať izbovú teplotu, preto ich pred šľahaním ochlaďte.
3.) Spodnú časť formy potrite maslom a posypte múkou.

Pokračujte v čítaní na druhej strane: