Pikantné, sladké, chrumkavé. Vyberte si z 10 skvelých receptov ako pripraviť chutné krídielka

Majú skvelú chuť, cenovo sú ľahko dostupné, jednoduché varenie – to všetko robí z kuracích krídeliek jedným z najobľúbenejších jedál. Existuje veľa spôsobov, ako ich pripraviť, používajú sa pri šalátoch, teplých občerstveniach, pečú sa v rúre, na grile, pri príprave sa často používajú rôzne druhy marinád a omáčok. Aj výber korenín je len na vás – kari, rozmarín, šalvia, zázvor, všetky možné druhy papriky a podobne.

Receptov nájdete veľa, stačí si len vybrať ten jeden, ktorý je podľa vášho gusta.

Ako pripraviť kuracie krídelká:

Kuracie krídla so zemiakmi

Ingrediencie:

  • 800g krídeliek
  • 500 g zemiakov
  • Forma na zapekanie

Ingrediencie na výrobu marinády:

  • 1 polievková lyžička majonézy
  • Polovica polievkovej lyžice horčici
  • 2 polievkové lyžice sojovej omáčky
  • Soľ, korenie, cesnak, kari

Príprava:

    1. Príprava marinády z majonézy, horčice a sójovej omáčky.
    2. Kuracie krídelká a zemiaky naložte do majonézy a ponechajte v nej po dobu 3 hodín.
    3. Krídelká a zemiaky dajte do formy na zapekanie, a pečte pri teplote 220 stupňov po dobu 40 minút.