Majú skvelú chuť, cenovo sú ľahko dostupné, jednoduché varenie – to všetko robí z kuracích krídeliek jedným z najobľúbenejších jedál. Existuje veľa spôsobov, ako ich pripraviť, používajú sa pri šalátoch, teplých občerstveniach, pečú sa v rúre, na grile, pri príprave sa často používajú rôzne druhy marinád a omáčok. Aj výber korenín je len na vás – kari, rozmarín, šalvia, zázvor, všetky možné druhy papriky a podobne.
Receptov nájdete veľa, stačí si len vybrať ten jeden, ktorý je podľa vášho gusta.
Ako pripraviť kuracie krídelká:
Kuracie krídla so zemiakmi
Ingrediencie:
- 800g krídeliek
- 500 g zemiakov
- Forma na zapekanie
Ingrediencie na výrobu marinády:
- 1 polievková lyžička majonézy
- Polovica polievkovej lyžice horčici
- 2 polievkové lyžice sojovej omáčky
- Soľ, korenie, cesnak, kari
Príprava:
-
- Príprava marinády z majonézy, horčice a sójovej omáčky.
- Kuracie krídelká a zemiaky naložte do majonézy a ponechajte v nej po dobu 3 hodín.
- Krídelká a zemiaky dajte do formy na zapekanie, a pečte pri teplote 220 stupňov po dobu 40 minút.