Návod na výrobu vynikajucého domáce syru s bylinkami. Z obchodu už žiaden nekúpite

Príprava:
1. Vylejte mlieko a kefír do hrnca, ktorý postavte na sporák a počkajte, kým nezačne zmes jemne bublať. Kým budete čakať, rozbite vajíčka, do ktorých pridajte trošku soli. Keď bude zmes horúca, vylejte do nej vajcia a miešajte ju dovtedy, kým sa neoddelí srvátka.
2. Vypnite sporák a nechajte zmes chladnúť asi dve minúty.

3. Vezmite cedidlo, vložte doň dvakrát preloženú gázu a nalejte syrovú hmotu. Rozdrvte bylinky, ktoré zmiešajte s cesnakom a červenou paprikou a následne ich pridajte do zmesi.
4. Gázu zakrúťte do uzla a nechajte srvátku odtekať.

5. Keď srvátka úplne stečie, rozmotajte gázu a syr dajte do misky. Zvrchu naň položte uzavretú nádobu s vodou: spôsobuje útlak a odstráni prebytočnú vlhkosť.
6. Syr nechajte v chladničke a ráno sa môžete tešiť na chutné raňajky.

Dúfame, že vás tento skvelý recept zaujal a preto ho nezabudnite ho zdieľať s priateľmi.

Mohlo vy vás zaujímať: Tento syr bez konzervantov si vytvoríte v pohodlí vášho domova. Na tie z obchodu si už ani nespomeniete!

Tip na článok: Vyrobte si doma ľahučký smotanový syr, ktorý chutí určite lepšie ako ten kupovaný!