Najväčší jed v potravinách, ktorý konzumujeme každý deň! Nie je to ani cukor ani soľ!

Gamjai/bigstock.com

Ak ste si mysleli, že najväčším jedom v potravinách je soľ či cukor, vyvedieme vás z omylu! V skutočnosti existuje mnoho potravín nevhodných pre náš organizmus. Najnebezpečnejšou je však glutaman sodný.

Toto dochucovadlo či už vo väčšom alebo menšom množstve býva pridávané do rozličných jedál dennej spotreby. Jeho použitie je časté nielen v tradičných produktoch ako sú instatné polievky, sladkosti, mäso… Zároveň je častým dochucovadlom v reštauráciách.  Jeho výskyt je skoro všade a vyhnúť sa mu je takmer nemožné.

imnow316/pixabay.com

Na prvý pohľad sa podobá v konzistenciifarbe soli či cukru. Je to jednoduchý, biely, kryštalický prášok. Jeho roztok pripomína chuťou polievku. Pozitívum z hľadiska ekonomiky je, že môže byť pridaný do akéhokoľvek jedla. Jeho primárna úloha je zvýraznenie chuti a vône jedla. Aj vďaka tejto prísade o ktorej sme doteraz možno nevedeli, skonzumujeme omnoho viac jedla ako by sme za iných okolností.

Pokračujte v čítaní článku na ďaľšej strane: