Malinovo-banánový džem, bez pridania veľkého množstva cukru. Vaša rodina si ho zamiluje

takprosto.cc

Nič nepohladí vaše chuťové poháriky v tieto dni práve tak, ako malinový džembanánom. Hoci znie táto kombinácia neuveriteľne, rozhodne stojí za vyskúšanie. Malinový džem je vhodný do pečenia, buchiet, polevy, palaciniek, na chlieb alebo len tak do čaju.

Sladká chuť tohto domáceho džemu vám zaručene spríjemní tieto letné dni. Zároveň budete mať z neho omnoho väčšiu radosť, ak si ho pripravíte sami. Všetko, čo vytvoríte vlastnými rukami, vám vždy prinesie omnoho väčšie potešenie.

Postup je jednoduchý a zaručene ho zvládnete. Mnohí ľudia majú tendenciu pridávať do hotových receptov ešte svoje vlastné prísady. Niekedy to jedlu dodá úplne nový chuťový rozmer, no nie vždy sa takéto prídavky vyplatia. To platí aj pri tomto džeme, kedy nesprávnou ingredienciu môžete pokaziť celú delikátnu chuť a vôňu.

pexels.com

Malinový džem je najlepší s bylinkami – mäta, medovka alebo bazalka. Aby nedošlo k pokazeniu chute bobúľ, môžete pridať jablká, hrušky, čučoriedky, brusnice aj banány. Maliny však nekombinujte s jahodami a ríbezľami. Tieto bobule zničia výraznú malinovú arómu.

Pokračujte v čítaní na druhej strane: