Keď vyskúšate tieto triky na domácu huspeninu, inú už variť nebudete! Je veľmi prospešná pre vaše kĺby.


Od nepamäti sa stávalo, že keď niekto varil vývar príliš dlho, v chlade stuhol a tak náhodne vznikla huspenina bez ktorej si už nevieme predstaviť náš sviatočný stôl. Mnoho ľudí zbožňuje huspeninu, pretože je lahodná a zdravá, no nie každý ju vie správne pripraviť, aby bola presne taká, aká má byť.

Dnes vám prináša naša redakcia zopár tipov a rád, ako si pripraviť tento chutný pokrm.

Ako pripraviť huspeninu
Tajné tipy:

    • Mäso
      Môžete si pripraviť akékoľvek mäso, hovädzie či kuracie, je to čisto na vás, podľa toho čo chutí vám. Hlavnou podmienkou je, aby bolo čerstvé a kvalitné.  Taktiež je nesmierne dôležité, aby ste mäso namočili a nechali vo vode 4-6 hodín.

mäso na huspeninu

  • Správne uvariť
    Je veľmi dôležité, aby ste pripravené mäso zaliali vodou, ideálny pomer vody a mäsa je = 2:1 . Najlepšie je použiť studenú vodu, vývar bude mať lepšiu chuť. Potom treba vodu vyliať, vývar bude priehľadnejší.
  • Pena sem nepatrí!
    Kým sa vývar varí, treba mať na pamäti, že musíme odstraňovať penu, ktorá sa začne tvoriť.
  • Varenie na miernom ohni
    Keď vývar začne vrieť, stlmíme oheň a takto ho varíme 5-6 hodín pri nízkej teplote. Bude presne taký, aký ma byť.