Keď som prvýkrát pripravila tento orechový koláč, moje deti už odomna žiaden iný nechcú! Vyskúšajte ho aj vy!

Zuzana Pavlendová

Recept :
Tortová forma – priemer 26 cm

Suroviny na cesto:
170 g hladkej múky,
1 zarovnaná ČL kypriaceho prášku do pečiva,
3 PL trstinového cukru, 60 g masla,
1 žĺtok,
50 ml mlieka,

Suroviny na orechovú plnku:
240 mletých orechov,
4 vajcia,
200 g trstinového cukru,

Suroviny na bielkový sneh:
3 bielka,
5 vrchovatých PL práškového cukru,

Postup prípravy:
1) Suroviny na cesto spolu dobre vypracujeme ( cesto je lepivej konzistencie ).
2) Plech vymažeme maslom a posypeme múkou.
3) Cesto roztlačíme na plechu ( tortovú formu ) prstami, aj po bokoch trochu do hora a odložíme na 30 minút do chladničky.

Postup prípravy orechovej plnky:
1) Žĺtka vyšlaháme s cukrom do penista.
2) Primiešame mleté orechy. Nakoniec primiešame zľahka dotuha vyšlahané bielka.
3) Orechovú plnku rovnomerne rozotrieme na cesto a dáme piecť do predhriatej rúry.      4) Pečieme pri teplote 150 stupňov, 30 minút.
5) Po 30 minútach vyberieme a navrch nanesieme dotuha vyšlahané bielka – bielka sme vyšlahali s práškovým cukrom. Dáme dopiecť na 10 minút.

Doba pečenia závisí od vlastnej rúry, typu rúry.

Po upečení ešte horúci koláč oddelíme od plechu po obvode jemne nožom a necháme vychladnúť.

Prajeme dobrú chuť 🙂

zdroj: facebook.com