Toto je najväčší karcinogén na svete a jeme ho takmer každý deň! Budete šokovaní o aký výrobok sa jedná!

youtube.com

Nie všetko chutné, je aj zdravé. Vo svojom jedálnom lístku nájdeme množstvo potravín, ktoré sú naozaj škodlivé pre naše zdravie. Žijeme v dobe, kedy obal predáva, preto nás častejšie zaujíma ako jedlo vyzerá, než aká je jeho kvalita a pôsobenie na naše zdravie.

Jedným z najnebezpečnejších jedál, ktoré jedáva alebo jedol už určite každý z nás, sú párky. Nejde len o ďalšie jedlo, ktoré je nezdravé. Konzumácia párkov totiž zvyšuje pravdepodobnosť rakoviny až o 67%! Jedná sa o naozaj obrovské číslo. Ďalší údaj, ktorý nás môže vystrašiť je tiež to, že pri konzumácii už len jedného párku denne sa zvyšuje pravdepodobnosť rakoviny konečníka až o 21%. Tieto údaje zverejnil Cancer Institute.

youtube.com

Najväčší jed v potravinách, ktorý konzumujeme každý deň! Nie je to ani cukor ani soľ!

Všetci asi veľmi dobre vieme, ako sa párky vyrábajú. Hlavnou zložkou by malo byť mleté mäso, avšak podiel kvalitného mäsa je v párkoch veľmi malý. Do párkov sa melú chrupavky, kosti, kože a ostatné časti,  ktoré sa nespotrebujú na iné účely. Aby párok dosiahol tú správnu chuť a farbu, pridávajú sa doň rôzne chemické látky a tiež farbivá z častí chrobákov, prípadne čpavok.

Veľmi nebezpečnou látkou v párkoch sú tiež dusičnany, ktoré zvyšujú pravdepodobnosť rakoviny pankreasu, obličiek, žalúdka, či pečene.  Párky sú podľa výskumov jeden z najsilnejších karcinogénov, ktoré konzumujeme. Ostáva už len na vás, či sa rozhodnete tieto „dobroty“ zo svojho jedálneho lístku vysadiť, alebo risknete ich konzumáciu.

Mohlo by vás zaujímať: Obchodnícke triky, vďaka ktorým si kúpime aj čo nechceme. Takto snami manipulujú predajcovia

Tu si môžete pozrieť ako sa vyrábajú:

Je cukor droga ? Pozrite sa, čo to spravilo s týmto chalanom, ktorý ho na mesiac vysadil…