Jablkový koláč ako od babičky. Jemná chuť a pritom neobsahuje žiadnu smotanu ani tvaroh!

Neobsahuje žiadnu smotanu ani tvaroch, a pri tom je stále chutný, krémový a jemnučký ako pena.

jablkovy kolac
instagram.com/ani_bozik

Sezóna jabĺk tu ešte nie je, ale dobrý jablkový kolač si aj tak spraviť môžete 🙂 My pre vás mame recept na tento úžasný jablkový koláč, ktorý neobsahuje žiadnu smotanu ani tvaroch, a pri tom je stále chutný, krémový a jemnučký ako pena.

Budete potrebovať: Na výrobu jablkovej vrstvy:
– Približne 2Kg nakrájaných jabĺk
– 2 balenia škoricového cukru
– 1 polievková lyžička škorice

Na výrobu cesta:
– 1 malé maslo
– 5 žĺtkov
– 3 čajové lyžičky kypriaceho prášku
– 3 polievkové lyžice cukru
– 200g polohrubej múky

Čítajte tiež: Jemný, svieži a rýchly tvarohový koláč zo 4 vajec a 250g tvarohu. Poteší nejednu uponáhľanú gazdinku!

Na výrobu peny:
– 1/2 šálky cukru
– 5 bielkov
– nastrúhaná citrónová kôra

Postup na tento skvelý koláč nájdete na druhej strane nižšie: