Nutela, kakaová nátierka, ktorej má problém odolať hádam každý a je schopný ju vyjesť malou lyžičkou aj celú na jedno posedenie. No hádam aj každý z vás už počul o tom aká je nezdravá a koľko cukru a oleja obsahuje. A preto čo si pripravíte doma, je najlepšou alternatívou. Túto domácu nutelu môžete použiť do plniek na torty, k palacinkám či na raňajky a nemusíte mať výčitky svedomia voči svojmu telu, že mu dávkujete umeliny.

Ingrediencie:
2PL kakaového masla
½ šálky kakaového prášku
1 šálka trstinového cukru
300g lieskových orieškov
Voda
Soľ

domaca nutela-domaca nutela a palacinky-palacinky s nutelou
whitestorm/bigstock.com

Postup:
1.) Začnite prípravou orieškov. Tie si očistite upečením v rúre na 180°C okolo 10 minút, pozor aby neostali celé čierne.
2.) Po vychladnutí ich dajte do uzatvárateľnej nádoby, kde ich budete môcť poriadne pretrepať, aby ste sa zbavili šupky.
3.) Premeľte ich v rukách a postup zopakujte niekoľko krát. Povyberajte čisté oriešky, ktoré použijete neskôr.

4.) V jednej miske zmiešajte všetky potrebné suroviny spolu s orieškami, použite horúcu vodu a pridajte aj trochu vanilky.
5.) Takéto mixovanie by mal zvládnuť aj klasický obyčajný mixér.
6.) Ak však nechcete riskovať mixér, tak si predtým oriešky trochu popučte. }
7.) Pripravenú sladkosť odložte do fľaštičiek a trvanlivosť je mesiac, ak vám vydrží tak dlho. 
Mňam, máme hotovo 🙂

Neprehliadnite: Vyrobte si doma chutný domáci Pribináčik behom chvíľky! Chutí lepšie ako ten kupovaný!

Neprehliadnite: Pohár z nutelly už nikdy nevyhodíš. Pozri na aké super nápady do domácnosti sa dá využiť!

ZDROJbonvivani.sk
ZDIEĽAŤ