Nevšedná cesnaková so smotanou:
Na túto nátierku budete potrebovať: kyslú smotanu, cesnak, 2 polievkové lyžice tatárskej omáčky, prípadne majonézy, a syr.

Postup: Ako prvý očistite a prelisujte cesnak. Počet strúčikov je na vás. Všetky tieto ingrediencie spolu premiešajte v miske. Ak je potrebné nátierku dochutiť pridajte štipku soli.

Klasická jednoduchá cesnakovo-syrová:
Táto nátierka je veľmi jednoduchá. Budete potrebovať iba 200 gramov syra, 5 strúčikov cesnaku a 150 gramov majonézy.

Postup: Najskôr nastrúhajte syr (vhodnejšie sú väčšie kúsky). Cesnak prelisujte, pridajte majonézu a všetko dobre premiešajte.

Nenechajte si újsť: Takéto oškvarkové pagáče robili naše babičky! Pripravte si ich podľa klasického receptu!

Prajeme dobrú chuť!

Zdravý typ: Účinky medvedieho cesnaku sú známe široko-ďaleko. Ak by ste chceli v kuchyni vyskúšať niečo nové, skúste uvariť niečo práve z tohto cesnaku. Má síce výraznejšiu chuť, ale za vyskúšanie nič nedáte.

Mohlo vy vás zaujímať: Takto chutne ste krkovičku ešte nepripravili! Stačí k tomu trocha kapusty a krkovička vám zachutí, ako nikdy predtým.