Cesnak je známy svojou výraznou chuťou a arómou. Nie každý mu príde na chuť, no je výbornou prísadou, ktorá dodá to pravé ,,cesnakové“ polievkam, marinádam a prakticky čomukoľvek inému. Aj nátierky sú z neho lahodnou pochúťkou. A prečo by ste mali siahnuť práve po cesnaku?

Cesnak je totiž obsahuje širokú škálu vitamínov a podporuje aj imunitný systém, čo znamená, že pri chorobe by sme sa mu určite vyhýbať nemali. Bojuje aj pri artritíde, či obmedzuje tvorbu rakovinotvorných buniek. Tu je niekoľko receptov, ako z neho pripraviť chutné nátierky, ktoré budú chutiť celej rodine.

Jemná cesnaková s mrkvou:
Čo budete potrebovať? Na túto nátierku vám postačí: jeden strúčik cesnaku, samozrejme, ak chcete dosiahnuť výraznejšiu chuť, pridajte ešte jeden, dve väčšie mrkvy, tavený syr a na dochutenie štipku soli.

Postup: Mrkvu a cesnak očistite, potom mrkvu nastrúhajte čo najjemnejšie. Cesnak je najlepšie vylisovať cez lisovač. Tieto ingrediencie zmiešajte dokopy, pridajte tavený syr a dochuťte.

Článok pokračuje na druhej strane: