Vedeli ste, že si zeleninu v obchode vyberáte pravdepodobne nesprávne? Podľa týchto pravidiel si vždy vyberiete tie najlepšie kusy!

underverse/bigstock.com

Zelenina patrí k základnej zložke našej potravy. Obsahuje veľké množstvo vitamínov a je pre telo mimoriadne dôležitá. Aby ste v nej mali drahocenné látky v čo najvyššom zastúpení, je potrebné vyberať zeleninu čo možno najčerstvejšiu. Rozdiel môže byť napríklad aj v druhoch. Sú rozdiely medzi zelenou a červenou paprikou, a aj cibuľa by sa mala vyberať podľa toho, na čo ju práve potrebujete.

Cibuľa:
Klasická žltá cibuľa je v našej kuchyni asi najpoužívanejšia. Je vysoko variabilná, využijete ju ako pri pečení a varení, tak dokonca aj pri karamelizácii. No do šalátov by ste napríklad mali použiť skôr tú bielu. Je totiž sladšia, nie tak výrazne aromatická, no pri skladovaní by ste si mali dať pozor. Má tendenciu rýchlo sa kaziť a preto by sa mala spotrebovať čo najskôr.

holbox/bigstock.com

Červená odroda by sa zase mala použiť skôr na pizzu či sendvič. Tepelnou úpravou totiž mení farbu do siva. Šalotka, ďalšia odroda cibule, patrí k tým najchutnejším. Môžete ju využiť ako prílohu k jedlám či opäť do šalátov.

Tip na článok: Zelená ,,super potravina“, pri jej konzumáci by ste sa mali vyhnúť týmto najčastejším chýbam!

Článok pokračuje na ďalšej strane…