Ak aj vy zohrievate jedlo, rozhodne si dajte pozor na tieto pokrmy! Týchto 7 by ste opätovne zohrievať nemali…

Týchto sedem pokrmov by ste nikdy nemali zohrievať, pretože si môžete viac uškodiť, ako pochutiť.

ohrievanie jedla-ryza
Kristina Blokhin/bigstock.com

6. Ryža: Ryža patrí medzi obľúbené potraviny mnohých ľudí. Málo kto však vie, že okrem prospešných aminokyselín obsahuje aj spóry, kde sa tvoria baktérie. Ak ryžu po uvarení ihneď spotrebujete alebo ju odložíte do chladničky, je to v poriadku.

Ak ju však necháte pri izbovej teplote, baktérie sa začnú množiť ešte viac, čo môže spôsobiť vaše zdravotné ťažkosti. Pri ohrievaní sa totiž tieto baktérie nedokážu zničiť.

Tip na článok: Tieto potraviny môžete konzumovať aj pred spaním. To najlepšie je, že z nich nepriberiete!

červená repa-cervena repa-superpotravina-vyhody pre zdravie-benefity-ohrievanie jedla
NadyZima_klgd/bigstock.com

7. Cvikla: Podobne ako špenát je aj cvikla plná dusičnanov. Do kokteilov a do šalátov je cvikla ako stvorená, avšak zohrievať by ste ju nemali.

Mohlo vy vás zaujímať: SUPERPOTRAVINA! Červená repa je priam zázrak na tanieri s liečivými účinkami.