Ak aj vy zohrievate jedlo, rozhodne si dajte pozor na tieto pokrmy! Týchto 7 by ste opätovne zohrievať nemali…

Týchto sedem pokrmov by ste nikdy nemali zohrievať, pretože si môžete viac uškodiť, ako pochutiť.

preco neohrievat jedlo-preco neohrievat kura-kura v rure
Andrey Armyagov/bigstock.com

2. Kura: Zohrievaním kuraťa sa menia proteíny v ňom, čo môže byť pre vaše zdravie veľmi nebezpečné. Ak zohrievate kura, ktoré ste si navarili pred viac ako tromi dňami, nemali by ste to robiť vôbec.

Jediný spôsob, ako by bolo zohrievanie kuraťa v poriadku by bolo vtedy, ak by každá jeho časť pri zohrievaní dosiahla 175 stupňov, avšak kontrolovať to v mikrovlnnej rúre je viac menej nemožné.

Nenechajte si újsť: Takto dlho trvá jednotlivým potravinám, pokiaľ prejdu tráviacim traktom. Teraz pochoíte, prečo nedokážete schudnúť!

krevety-ohrievanie jedla
pixabay.com

3. Morské plody: Ak ste sa rozhodli zohrievať si morské plody, ktoré boli okamžite po ulovení zmrazené, je to pre vaše zdravie v poriadku. Potvrdila to Správa potravín a liečiv. Ak ste sa rozhodli pre konzumáciu morských plodov, ktoré sú tepelne spracované a ostali na izbovej teplote už nejakú tú hodinku, mali by ste si to dobre rozmyslieť.

V takýchto morských plodoch sa môžu vytvoriť baktérie, ktoré sa ohrievaním nemusia zabiť a môžu vám spôsobiť zdravotné ťažkosti.

Pokračujte na tretej strane nižšie na ďaľšie 2 potraviny: