Ak aj vy zohrievate jedlo, rozhodne si dajte pozor na tieto pokrmy! Týchto 7 by ste opätovne zohrievať nemali…

Týchto sedem pokrmov by ste nikdy nemali zohrievať, pretože si môžete viac uškodiť, ako pochutiť.

ohrievanie jedla-jedlo v mikrovlnke
AndreyPopov/bigstock.com

Rýchlo a chutne. To sú požiadavky, ktoré má väčšina z nás na stravovanie počas uponáhľaného týždňa. Niekedy konzumujeme len pečivo, inokedy si navaríme na viac dní a so spokojnosťou si jedlo prihrejeme na chutnú večeru, či obed.

Vedeli ste však, že nie každé jedlo je možné ohrievať a dokonca niektoré pokrmy sa ohrievaním znehodnocujú a sú nebezpečné pre vaše zdravie? Týchto sedem pokrmov by ste nikdy nemali zohrievať, pretože si môžete viac uškodiť, ako pochutiť.

ohrievanie jedla-hranolky
Poznyakov/bigstock.com

1. Pokrmy, ktoré sú príliš tukové: Ak vám z predošlého dňa ostalo jedlo, ktoré má vysoký podiel tukov a olejov, je vhodné ho radšej nezohrievať. Vyššou teplotou sa môžu v takomto jedle pri zohrievaní tvoriť nebezpečné toxíny.

Takýmto jedlom sú napríklad hranolky. Najlepšie je takéto jedlá nezohrievať vôbec, avšak ak sa tak rozhodnete, ohrievajte ich na nízkej teplote a veľmi pomaly.

Pokračujte na druhej strane nižšie na ďaľšie 2 potraviny: