2 fantastické krémy zo žĺtka, ktoré sa hodia skoro ku všetkému!

Tieto „univerzálne“ krémy zo žĺtka miluje skoro každý. Bežne sa používa v šamrolách , trubičkách, v konbinácii s inými krémami ako základ.

Nebojte sa ho použiť pri sladkých koláčikoch, zákuskoch, dezertoch, tortách. To je tá  pomyselná „čerešnička“ na torte. Vďaka nemu to bude mať tú správnu chuť. Tieto recepty sú odskúšané u nejednej gazdinky a sú naozaj skvelé!

> Rum a žĺtkový krém <
Ingrediencie:
400 ml mlieka
6 žĺtkov
2 lyžice rumu
2 balenia vanilkového cukru
2 lyžice práškového cukru
130g masla

Postup:
1) V mlieku rozmiešame  pudingový  prášok s vanilkovým cukrom a žĺtkami. Premiestnime do  „vodného kúpeľa“ a za stálého miešania zahrievame, pokým z toho nebude hustá hmota ako puding.

2) Vyberieme z vodného kúpeľa , pridáme práškový cukor, rum a vložíme do misky so studenou vodou.

3) Šĺaháme, pokým hmota nevychladne. V druhej miske našlaháme mäkké maslo a po lyžičkách všľaháme do žĺtkového krému.